Swinkels Zachtfruit

Welkom

Even voorstellen...

Ik ben Marc Swinkels. Eigenaar van Swinkels zachtfruit. Samen met mijn vrouw Chantal en een groep enthousiaste seizoensmedewerkers runnen wij Swinkels zachtfruit. Ons bedrijf werkt daarnaast steeds nauw samen met het blauwe bessen bedrijf van mijn ouders.

Na mijn opleiding aan de middelbare agrarische school ben ik 5 jaar werkzaam geweest als bedrijfsleider op een glasaardbeien bedrijf. Met de opgedane kennis en ervaring heb ik 19 maart 2010 de stap gezet naar een eigen bedrijf.

Half april 2010 heb ik mijn huidige locatie in America aangekocht. Dit betrof een glastuinbouw bedrijf dat helemaal was ingericht op paprika's. Tijdens een flinke verbouwing is de kas klaar gemaakt voor de teelt van aardbeien onder glas.

Mijn ouders zijn in Mierlo in 2008 begonnen met de teelt van blauwe bessen, nadat zij jaren lang groente hebben geteeld (asperges, bonen, bospeen, prei, spruiten en augurken). Met Swinkels zachtfruit verzorgen wij de werkzaamheden voor de blauwe bessen, tevens verzorgen wij de afzet van het product.

Het huidige bedrijf omvat in America 2 hectare kassen waar aardbeien in geteeld worden voor de afzet naar de veiling en voor de huisverkoop. Daarnaast worden er in America op 0,3 hectare blauwe bessen geteeld speciaal voor onze huisverkoop. Op het bedrijf in Mierlo worden 2 hectare blauwe bessen geteeld voor de afzet naar de veiling.

Al onze producten worden geproduceerd onder de strenge voorwaarden van de Global GAP certificering. Dit houd in dat we ons aan alle regels houden met betrekking tot het gebruik van meststoffen, gewasbeschermingsmiddelen. Verder is hierdoor de voedselveiligheid gewaardeerd en toont het aan dat wij ons personeel onder goede omstandigheden laten werken.